full screen background image

HADIAH PERCUMA HUTAN HUJAN!

Di sini, anda boleh memuat turun pelbagai borang permohonan untuk tujuan yang berbeza, termasuk permohonan pelanggan, jawatankuasa bidaan, penyenaraian acara, pengaluan di lapangan terbang, panduan bercetak dan direktori perniagaan. Terdapat penerbitan percuma, video dan gambar.

Borang

Borang Permohonan Klien
Permohonan untuk sokongan SCB. Mesti diisi oleh perancang mesyuarat.
Muat Turun
Borang Permohonan Dana Kerajaan Negeri
Borang Permohonan ini bertujuan untuk mendapatkan pembiayaan daripada kerajaan negeri Sarawak. Ia diisi oleh perancang mesyuarat dan akan dihantar kepada setiausaha kerajaan negeri untuk kelulusan melalui SCB. SCB pula akan akan memberi nasihat kepada perancang majlis mengenai kelayakan untuk membiayai mereka.
Muat Turun
Borang Permohonan Penyenaraian Acara 
Borang ini memberi SCB butir-butir mesyuarat anda dan membolehkan SCB untuk membantu memasarkan mesyuarat anda dalam Sarawak Tribune Event Diary, Sin Chew Diary dan laman web SCB.Jika anda mahu acara anda tersenarai di laman web kami, sila lengkapkan borang yang boleh dimuat turun di bawah. Penyerahan anda akan dinilai sebelum penerbitan di laman web ini. Sarawak Convention Bureau berhak untuk menolak permohonan anda. Sekiranya terdapat sebarang pengesahan diperlukan mengenai penyenaraian acara anda, pihak kami akan menghubungi anda untuk maklumat lanjut.
Muat Turun
Borang Direktori Perniagaan
Borang ini adalah untuk perniagaan di dalam atau di luar negeri Sarawak yang menyediakan perkhidmatan sokongan atau perkhidmatan yang menggalakkan Sarawak. Pengisian borang ini akan mewujudkan nama syarikat anda ke direktori perniagaan online kami.Apakah faedah mengisi Borang Profil Direktori Perniagaan?PERCUMA Keahlian Direktori Perniagaan kami, Penyenaraian PERCUMA di dalam Panduan Perancang kami, Penyenaraian PERCUMA di Direktori Laman Web kami.Perlu diingat bahawa edaran Panduan Perancang ini diedarkan ke peringkat antarabangsa. Ambil kesempatan ini untuk mengembangkan pemasaran perniagaan anda. Kami juga mempunyai “Pelan Kelebihan Persaingan” di dalam Panduan Perancang kami. Pelan ini akan memberikan perkhidmatan dan produk pasaran dengan lebih pendedahan antarabangsa dan pada harga yang berpatutan

Siapa yang layak untuk manfaat yang dinyatakan di atas?

Jika produk dan perkhidmatan syarikat anda dalam kategori di bawah dan berpangkalan di Sarawak, syarikat anda layak untuk menerima manfaat yang kami sediakan.

Untuk perniagaan dalam atau di luar negeri Sarawak yang menyediakan perkhidmatan sokongan atau mempromosikan Sarawak, pengisian borang ini akan mewujudkan nama syarikat anda ke direktori perniagaan online kami.

Muat Turun
Borang Maklumbalas 
Borang ini memberi SCB maklum balas daripada anda selepas pemeriksaan laman web anda atau persidangan dari segi tempat dan pengalaman pelancongan. Ini membolehkan kami untuk meningkatkan perkhidmatan dari cadangan anda.Sila lengkapkan borang di bawah yang boleh dimuat turun dan kemukakan kepada wakil jualan anda melalui e-mel. Kami mungkin menggunakan maklum balas “pemerhatian keseluruhan atau komen” anda sebagai testimoni pelanggan kami dan menyiarkannya di laman web ini. Sekiranya terdapat sebarang pengesahan diperlukan, pihak kami akan menghubungi anda untuk bantuan lanjut.
Muat Turun
Borang Penyertaan Anugerah Anak Sarawak Muat Turun
Borang Penyertaan Anugerah Kewartawanan Malaysia MICE Muat Turun
Borang Penyertaan Anugerah “International Convention Sponsorship” Muat Turun