full screen background image

SIAPA PENGGERAK DI BALIK TABIR HUTAN-HUTAN HUJAN?

Kenali segalanya mengenai SCB. Temui pasukan penggerak dari sebalik tabir yang berkebolehan Mereka adalah pakar-pakar yang berada di sini bagi membawa anda ke pengembaraan korporat seterusnya di dalam hutan hujan!

Penggerak– Pasukan Yang Merealisasikannya!

Di sebalik setiap organisasi yang cekap adalah sekumpulan individu-individu berdedikasi yang bermisi untuk mengubah visi kepada aksi. Di SCB, aliran individu-individu yang berbakat menjadikan organisasi ini bergerak seperti sebuah mesin yang berjalan lancar. Mereka adalah pakar ekspedisi konvensyen di Sarawak, SCB bersedia untuk membawa perniagaan anda mengembara di hutan hujan Sarawak!

Mike Cannon
En. Mike Cannon
Pengarah Pengurusan
Sebagai kapten sebuah pengurusan, Mike menyelia pentadbiran dan operasi umum SCB. Sejalan dengan  pasukan pembimbing, Mike berhubung dengan pembekal-pembekal industri konvensyen dan kerajaan.
mike@sarawakcb.com
En. Chew Chang Guan
Pengurus Besar
Pegawai pertama, Chew, bertanggungjawab dalam menyelaras pasukan jualan di SCB. Beliau juga membantu menyelia pentadbiran harian dan operasi umum di SCB.
chewcg@sarawakcb.com

Kumpulan Jualan (Kuching)

Cik Anedia Kahar
Pengurus Pembangunan Perniagaan
Anedia bertanggungjawab berhubung dengan pelanggan dari Australia, beliau juga membangunkan peluang perniagaan dan menguruskan strategi bidaan untuk kedua-dua pasaran tempatan dan antarabangsa.
anedia@sarawakcb.com
En. Donny Tan
Pengurus Pembangunan Perniagaan
Donny menguruskan pembangunan peluang perniagaan baru bagi industri MICE di Sarawak serta untuk pasaran di Singapura; membantu dalam membangunkan pasaran China serta menguruskan pelaksanaan strategi-strategi bidaan untuk pasaran kebangsaan dan antarabangsa.
donny@sarawakcb.com
jason
En. Jason Tan
Pengurus Pembangunan Perniagaan
Jason bertanggungjawab dapatan sumber dan jualan. Selain itu, beliau adalah orang yang bertanggungjawab dalam merancang dan menyelaras segala aktiviti-aktiviti jualan,  projek-projek pembangunan-jualan khas  dan pemeriksaan tapak, dan juga  berhubung dengan kumpulan kami di Kuala Lumpur, malah merupakan pembuat keputusan jawatankuasa tuan rumah, jabatan-jabatan kerajaan dan industri untuk menjamin persidangan-persidangan dan mesyuarat-mesyuarat didatangkan ke Sarawak.
jason@sarawakcb.com

Pasukan Bidaan (Kuching)

Cik Jamie Wang
Pengurus Bidaan
Jamie mengetuai konvensyen bidaan dalam dan luar negara,  kempen-kempen menggalakkan deligasi dan menyelaraskan pemeriksaan tapak kepada klien.
jamie@sarawakcb.com
penelope
Cik Penelope Ling
Eksekutif Bidaan
Penelope membantu Pengurus Bidaan untuk menjamin mesyuarat dengan kertas cadangan bidaan yang rasmi, persembahan dan pemeriksaan tapak. Beliau menyelaraskan unsur-unsur karya seni grafik, penyelidikan sumber visual dan data yang berkaitan, dan menterjemahkan bahan-bahan bertulis dalam bahasa Mandarin untuk pelanggan korporat.
penelope@sarawakcb.com

Kumpulan Jualan (Kuala Lumpur)

En. Geoffrey Lee
Pengarah Jualan
Geoffrey mengurus kumpulan jualan di Kuala Lumpur, dan mencari lebih banyak peluang bidaan untuk menjana perniagaan kebangsaan, serantau dan antarabangsa dari Malaysia Barat, Singapura dan di Asia Pasifik.
geoffreylee@sarawakcb.com
akramin
En. Mohammad Akramin Yusof
Pengurus Pembangunan Perniagaan
Akramin membangunkan peluang-peluang perniagaan baru di peringkat kebangsaan, serantau dan antarabangsa dari pelbagai industri, serta menguruskan strategi tawaran individu untuk menjamin persidangan.
akramin@sarawakcb.com
weini
Cik Tan Wei Ni 
Eksekutif Pembangunan Perniagaan
Wei Ni membantu pasukan Jualan Kuala Lumpur dalam menyediakan sokongan penyelidikan dan pembangunan bidaan dan juga menguruskan pelanggan dan data pangkalan konvensyen.
weinitan@sarawakcb.com
louis-denis
En. Louis Denis
Eksekutif Pembangunan Perniagaan
Louis bertanggungjawab untuk menyelaras aktiviti jualan dan sokongan industri untuk pemeriksaan tapak, serta menyediakan penyelidikan dan menguruskan pangkalan data pelanggan.
louis@sarawakcb. com

Pasukan Penyelidikan (Kuching)

elynnie
Cik Elynnie Dominic Jau
Pengurus Penyelidik
Elynnie mengetuai Pasukan Penyelidikan dalam menjana dan menjamin masa depan perniagaan serta menguruskan pangkalan data dalam Biro.
elynnie@sarawakcb.com
En. John Unbang
Penyelidik
John bertanggungjawab mengumpul data yang memacu hala tuju konvensyen ke hadapan, pembangunan penyelidikan industri dan menguruskan kalender acara SCB.
johnunbang@sarawakcb.com
alicia
Cik Alicia Alias
Pembantu Penyelidik
Alicia membantu dalam pasukan penyelidikan dengan menjana konvensyen membawa, pembangunan penyelidikan industri dan mengemaskini pengurusan pangkalan data.
alicia@sarawakcb.com

Pemasaran dan Komunikasi (Kuala Lumpur dan Kuching)

Cik Amelia Roziman
Pengarah Pemasaran Global & Komunikasi
Amelia bertanggungjawab ke atas Pemasaran dan Komunikasi termasuk penjenamaan dan imej korporat , perhubungan awam , pemasaran, penganjuran acara dan aktiviti-aktiviti media untuk SCB.
amelia@sarawakcb.com
jemima
Cik Jemima Rinai Joseph
Pegawai Pemasaran dan Perhubungan Acara
Jemima merupakan salah seorang penghubung penting SCB, membantu dalam pelaksanaan acara-acara korporat. Beliau juga berhubung dengan media tempatan dan antarabangsa.
jemima@sarawakcb.com

Kumpulan Pentadbiran dan Kewangan (Kuching)

Cik Jacqueline Png
Pengarah Kewangan
Jacqueline bertanggungjawab merancang dan memantau kewangan SCB, sumber manusia dan fungsi pentadbiran.
jacpng@sarawakcb.com
chui
Cik Cho Chui Chui
Eksekutif Akaun
Chui Chui membantu Pengarah Kewangan menguruskan penajaan SCB dan operasi akaun harian.
cccho@sarawakcb.com
Cik Serena Ong
Eksekutif Pentadbiran
Serena adalah tunjang utama perhubungan SCB dan membantu dalam pengurusan pejabat serta sumber manusia dan fungsi pentadbiran.
serena@sarawakcb.com

Pasukan Pembangunan Indsutri (Kuching)

dylan
En. Dylan Redas Noel
Pengarah Pembangunan Industri
Dylan merupakan individu yang boleh didekati bagi semua unsur-unsur industri pendidikan, jangkauan dan biasiswa. Beliau mengenal pasti, membangun dan menyelaras program-program latihan untuk pembekal BE di Sarawak.
drnoel@sarawakcb.com

Jabatan Perhubungan Projek

felicia
Felicia Foo
Pengarah Perhubungan Projek
Peranan Felicia bermula sejurus selepas pengesahan sesuatu acara. Sebagai penghubung utama antara semua pihak yang berkaitan dengan majlis itu, beliau menggalakkan dialog untuk memacu kawalan kualiti, meningkatkan peluang perniagaan dan berusaha bersama ke arah kejayaan sesuatu acara.
felicia@sarawakcb.com